Wedstrijdverslag Nering Bögel VC Weert - Flynth FAST

Play-off degradatiepoule. Wedstrijdverslag door Karin Mennen. #10 Foto: Johan Horst Fotografie

Erop of eronder….


Afgelopen zaterdag was het zover. Deze dag zou de kans op degradatie kunnen vergroten of kunnen verkleinen. Na twee weken niet gespeeld te hebben ontvingen wij Flynth FAST voor onze 3e wedstrijd in het Limburgs kampioenschap oftewel de strijd tegen degradatie.

Waar wij twee weken geleden een spannend wedstrijd speelden in St. Anthonis, maar aan het kortste eind trokken, waren we nu extra scherp. Nadat Flynth FAST met 3-1 ons had verslagen in eigen hal, deed Peelpush dat een week later ook in eigen hal. Door een overwinning op Flynth FAST was het puntenverschil hetzelfde als voor de eerste wedstrijd. Dit betekende dus voor ons dat we alles op alles moesten zetten om nog mee te doen het Limburgse kampioenschap te winnen en dus ook nog niet zeker zouden zijn van een grote kans op degradatie.

De eerste set ging enorm gelijk op, waar we met 24-21 voor stonden wisten we het nog spannend te maken tot 24-25. Uiteindelijk hebben we deze set alsnog met 27-25 naar ons toe kunnen trekken. De opluchting was dan ook groot na deze set, want wij zijn wel een team dat vertrouwen haalt uit het winnen van een eerste set. Vol goede moed startte we dus aan de 2e set, deze haalden we dan ook binnen met 25-19. We hadden dus in ieder geval al 1 punt binnen, maar we wilden meer.

Onder aanmoediging van het publiek gingen we dan ook vol enthousiasme de 3e set in. Ook hier wisten we het spannend te maken, waar FAST deze keer met 24-21 voor stond wisten wij deze set nog te winnen met 31-29. Dat betekende 3 punten! De ontlading was dan ook groot, we doen nog steeds mee!

Aanstaande zondag speelt om 17.00 uur Flynth FAST tegen Peelpush in Gennep. Hier zou de degradatiepoule al bepaald kunnen gaan worden. Tot op heden wist elke thuisploeg te winnen, met deze wetenschap richten we ons dan ook vanaf vandaag weer op Peelpush. Na zondag zal duidelijk zijn wat in Meijel nodig zal zijn om niet te degraderen.

Publiek ontzettend bedankt voor jullie steun! Hopelijk zien we jullie zondag 8 april nog een keer dit seizoen in Meijel!

Terug