Wedstrijdverslag Nering Bögel VC Weert - Peelpush Meijel

Play-off degradatiepoule, wedstrijdverslag Imke Blokland #8. Foto: Johan Horst Fotografie

Zaterdag 24 februari was het dan zover, de eerste wedstrijd van de degradatiepoule. De afgelopen twee weken hebben we keihard getraind om zo goed mogelijk klaargestoomd te zijn voor deze wedstrijd. Het plan was er, nu de uitvoering nog.

Voordat het fluitsignaal van start ging heerste er een gezonde spanning binnen het team. We hadden naar deze wedstrijd toegeleefd en zin om eraan te mogen beginnen. We hadden namelijk nog iets recht te zetten met Peelpush en we hadden er allemaal vertrouwen in dat dat vandaag wel eens kon gaan gebeuren. Ook de volle tribunes zorgden ervoor dat de sfeer er al snel goed in zat.

Toen het eerste fluitsignaal van start ging, merkte je dat beide teams moesten wennen aan de druk die deze wedstrijd met zich mee bracht. Er werden namelijk aan beide kanten een aantal onnodige fouten gemaakt. Toch wisten wij als eerste een voorsprong te pakken door de service van Ilvy. Ons spel werd stabieler en we maakten minder fouten. Peelpush wist nog even terug te komen, maar door goed spel van onze kant wisten wij er in de eerste set met 25-18 winst van door te gaan.

In de tweede set konden we ons goede spel doortrekken. De pass lag erg goed, waardoor Maartje het spel goed kon verdelen. Ook onze servicedruk was hoog, waardoor Peelpush juist passend onder druk kwam te staan. Dit maakte dat zij achter de feiten aanliepen en wij vrij uit konden spelen. Deze set werd dan ook weer met 25-18 door ons gewonnen.

Yess twee sets waren al in de pocket, maar nu kwam die belangrijke derde set nog. In het begin van de derde set lieten wij Peelpush te veel in hun spel komen. Dit zorgde ervoor dat wij steeds een punt achter liepen. Totdat het omslagpunt kwam waar wij aanvallend een aantal punten scoorden en op voorsprong kwamen. Daarna kwam Kim aan de service die nog een mooie serie kon maken. We stonden nu ook ruim voor en dat maakte dat we met een glimlach op onze gezichten de laatste paar punten konden binnen slepen. Met 25-16 werd de laatste set gewonnen en stond er een 3-0 overwinning op het scorebord. Yess we did itt!!!!

Wat een ontlading, we wisten dat we het konden maar hoe fijn was het dat het er ook eindelijk uitkwam en dat alles op zijn plek viel!! We stonden er vandaag echt als team en iedereen heeft op zijn manier zijn steentje bij kunnen dragen aan de winst. Ook willen we het publiek enorm bedanken! Jullie hebben ons echt naar de winst toe weten te juichen. Nu is het nog even genieten van deze winst en volgende week gaan we weer kei hard trainen om zondag om 15.30 uur tegen Flynth te gaan strijden. Want dit is pas het begin.. Maar we een enorm lekker begin!!!

Terug