Wedstrijdverslag Nering Bögel VC Weert - Peelpush Meijel

Verslag door Ilvy Sanders. Foto: Johan Horst.

Afgelopen woensdag stond de Limburgse derby tegen Peelpush uit Meijel op het programma. Het beloofde een spannende en beladen wedstrijd te worden. De sporthal was lekker druk, het publiek was erg enthousiast en wij stonden op scherp. Als speciale ‘mini van de week’ hadden we deze week onze hoofdsponsor, Richard Janssen, in tenue. Hij opende de wedstrijd met een prachtige serve, die helaas onder het net belandde. Beter kon de wedstrijd niet geopend worden.

Nadat we zaterdag een heerlijke wedstrijd tegen Sneek gespeeld hadden, gingen we vol goede moed de wedstrijd in! In de eerste set ging het redelijk gelijk op. Aan beiden kanten werd hard gewerkt maar werden er ook veel fouten gemaakt. Peelpush trok deze set aan het langste eind en won de eerste set met 25-20. Ook de tweede set ging stroef van start. Na wat felle rally's en hard werken, wisten we een kleine achterstand in een voorsprong om te buigen. Door een sterkte servedruk en overtuiging in de aanval, werkten we als een team voor elk punt en zetten we Peelpush onder druk. We wonnen de set met 25-19.

De derde set was wederom spannende. Het ging gelijk op tot het einde en de spanning was voelbaar. Deze set won Peelpush met 25-23. De vierde set moest dus gewonnen worden!! De wilskracht was er, we voelden dat hier veel meer in zat en gingen volle bak de vierde set in. “Dit wordt een 3-2 voor ons meiden”, was wat Fred zei toen we de set begonnen. En ja hoor de vierde set wonnen we met meer overtuiging, 25-20.

En toen die vijfde set. Die ons nu twee maal op rij net is ontglipt. Dat ging ons deze keer toch echt niet meer overkomen. We startten direct goed, overtuigend en zetten dit spel door. We sleepten de winst naar binnen en vierden onze eerste overwinning! Een zwaarbevochten maar zeker verdiende 3-2 winst.

Zaterdag mogen we weer! Dit keer reizen we af naar Apeldoorn. Komt u ons aanmoedigen!?