Wedstrijdverslag Nering Bögel VC Weert - Springendal Set Up '65

Wedstrijdverslag Maartje van Gestel #6. Foto: Johan Horst Fotografie

“Niet tevreden met een punt. Een beetje balen was het wel, want zo goed speelden ze nu ook weer niet. We hadden echt kunnen winnen.” Dat was onze reactie meteen naar de wedstrijd.

De voorbereiding was ideaal. Op vrijdagavond met het team in Huize Bock heerlijk eten en een hoop gezelligheid aan de hand van allerlei spelletjes. Met zo’n voorbereiding zou zaterdag toch succesvol moeten zijn. Het liep jammer genoeg anders.

De eerste set liep Set–Up ver uit maar op de service van Lieke C kwamen we in een ruk van een dikke achterstand terug tot 22-22. Alles was weer mogelijk maar we drukte jammer genoeg net niet door en even later stond er 22-25 op het scorebord. 0-1 voor Set-Up. Toch was deze inhaalrace van de eerste set een voorbode want in de 2e set begon onze “weerter-trein” te lopen. Zowel op het midden als op buitenkant werd er veelvuldig gescoord en binnen no-time was het verschil 10 punten. Uiteindelijk werd het dik verdiend 1-1 in sets met een 25-16 setstand. Dit niveau trokken we ook door in het begin van set 3 maar na een 13-9 voorsprong haperde ineens de motor. Op alle fronten ging het mis en niemand van ons was in staat om het tij te keren. We kregen series tegen en trok Set Up de derde set met 25-17 naar zich toe. Het voordeel is dat de 4e set gewoon weer met 0-0 begint, dus alle kansen op revanche, en die kwam er ook.

Onder leiding van onze sterk serverende captain Bock werd dit eigenlijk een kopie van set 2. Set-Up kwam niet onder onze druk uit, wij hadden dit keer geen dipjes en zo kwam redelijk eenvoudig de 25-16 winst tot stand.

Na bijna 2 uur spelen stond het 2-2.

Voor beide teams gold eigenlijk hetzelfde. 2 sets prima gespeeld en 2 sets veel minder gespeeld. Het publiek ging er maar eens goed voor zitten en met name de toeschouwers uit Ootmarssum lieten zich horen met hun ‘heja Set-Up’. Tot 6-6 gingen we gelijk op maar daarna maakte we weer te veel eigen fouten en won Set-Up verdiend met 15-8.

Voor Set-Up kon het feest beginnen want zij zetten een reuzenstap naar de play-offs; en wij kunnen ons nu definitief gaan voorbereiden op de play-outs. We hebben in de reguliere competitie regelmatig laten zien dat we op dit niveau thuis horen. Dat niveau moeten we de komende tijd gewoon weer zien te halen en dan gaan we er voor!

Met behulp van onze trouwe supporters willen we het reguliere seizoen op een goede manier afsluiten en dat gaan we volgende week op carnavals-zaterdag doen tegen koploper Sliedrecht. Hopelijk tot dan!  

Terug