Wedstrijdverslag Nering Bögel VC Weert – VC Sneek.

Verslag door Karin Mennen. Foto: Johan Horst

Na ons eerste punt afgelopen woensdag in Arnhem tegen het TalentTeam, ging wij met meer geloof richting de wedstrijd tegen VC Sneek. En niet het geloof dat wij zomaar even zouden winnen van de koploper en bekerwinnaar, maar met meer geloof in onszelf.

Geloof, dit wordt waarschijnlijk hét keyword van dit seizoen, met name door de slechte seizoenstart van belang dat we blijven geloven in wat we kunnen. En om nog even terug te komen op ons idool, of ja ‘ons’, misschien wel vooral mijn idool waarmee ik m’n team gek mee maak, Dirk Kuijt, hoe meer je erin gelooft hoe groter de kans is dat je je doel gaat bereiken.

Door de zwakke seizoensstart duurde het even voor we dit geloof in onszelf en in ons team hadden gevonden en is dit nog volop in ontwikkeling. In ieder geval hielp het punt tegen het TalentTeam hier goed in mee. Nu stond afgelopen zaterdag VC Sneek op het programma.

Tijdens de voorbespreking was het focuspunt met name onszelf, dus even niet kijken wie er aan de andere kant staat maar zelf volleyballen. Deze aanpak bleek een goede invloed te hebben, de eerste 2 sets gingen net verloren. Met een 23-25 en 24-26 gingen deze sets naar Sneek, in plaats van dat we moedeloos werden van dit nipte verlies hebben we de schouders eronder gezet en deze 2-0 achterstand omgezet naar 2-2. Dankzij een veel degelijker spel dan de afgelopen weken vochten we ons terug. Toen deze ‘stunt’ werkelijkheid bleek vierden we de 4e set ook als of we kampioen werden, met het gevolg dat alle energie en emotie nog op het veld van de 4e set lag.

De vijfde set ging dan ook (te) makkelijk naar VC Sneek. Uiteraard hadden we achteraf er misschien meer uit kunnen halen maar heeft deze wedstrijd ons vertrouwen gegeven voor de volgende wedstrijd. Aanstaande woensdag komt Peelpush op bezoek in onze sporthal. Een Limburgse derby waarbij we weer alle focus nodig hebben. We kunnen alle aanmoediging gebruiken tegen deze pittige tegenstander. Zie we je morgen?

Terug