Wedstrijdverslag VC Sneek - Nering Bögel VC Weert

Wedstrijdverslag Yvonne Klompen #13. Foto: Johan Horst Fotografie

Na een vrij weekend en een afgelaste wedstrijd stond afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van 2017 op het programma. We mochten afreizen naar het hoge noorden, naar Sneek om precies te zijn. De thuiswedstrijd, waarin we een punt wisten te pakken, en de stijgende lijn van de afgelopen wedstrijden gaven ons het vertrouwen dat we deze wedstrijd weer een goed resultaat neer konden  zetten. We moesten helaas onze aanvoerster missen, maar dat weerhield ons er natuurlijk niet van om vol voor deze wedstrijd te gaan.

Dat de reis langer zou zijn dan de wedstrijd zelf, dat wisten we van tevoren, maar een 3-0 verlies, dát was niet het plan. Of het aan de drie uur durende reis lag, aan het feit dat niet bij iedereen de nagels strak in de blauwe lak stonden of aan het ontbreken van enkele van onze vaste supporters…  we zullen het nooit weten. Feit is dat we ons niveau niet gehaald hebben. De eerste set konden we tot halverwege goed bij blijven, en wisten we zelfs een kleine voorsprong op te bouwen. We kregen een lange serviceserie tegen en na een discussie om scheidsrechterlijke beslissingen was er niets meer van deze voorsprong over. Ineens keken we tegen een ruime achterstand aan die we niet meer goed wisten te maken. De eerste set ging verloren met 25-17. De tweede set ging lang gelijk op, maar aan het einde van de set maakte Sneek het verschil; 25-20. De derde, en achteraf gezien ook de laatste set keken we al snel tegen een achterstand aan. We wisten de achterstand te verkleinen, maar halverwege set was deze achterstand weer opgelopen tot zes punten. Aan het einde van de set wisten we weer terug te komen tot 23-21, maar het bleek niet genoeg. Sneek won deze set, en daarmee ook de wedstrijd, uiteindelijk verdiend. Na deze domper konden we ons opmaken voor de terugreis. De komende weken gaan we, tussen de feestdagen door, hard aan het bak zodat we op de volgende wedstrijd weer kunnen knallen. Op zaterdag 6 januari is het Talentteam onze tegenstander; 19.30 uur in onze vertrouwde sporthal Aan de Bron.