De visie van Stichting Weerter Topvolleybal

december 2016

De Stichting Weerter Topvolleybal (SWT) heeft als missie het faciliteren van topvolleybal in Weert. Het team van Nering Bögel VC Weert komt in het seizoen 2016-2017 uit in de Topdivisie, het tweede niveau in Nederland. Vorig seizoen was het team glansrijk kampioen in de eerste divisie.

De selectie van Nering Bögel VC Weert is een gezonde mix van jonge en ervaren speelsters. Veel speelsters hebben een verleden bij regionale verenigingen. Alle speelsters hebben de Nederlandse nationaliteit en wonen in Limburg of Noord-Brabant. Enkele speelsters wonen nog thuis en de meesten studeren nog.

Er is een duidelijke link tussen topvolleybal en breedtesport. Niet alleen op bestuurlijk niveau, maar zeker ook op tactisch en operationeel niveau. Dit gebeurt tijdens verschillende overleggen tussen trainers van de Stichting en de vereniging  PrismaWorx VC Weert over speelsters die in aanmerking komen voor het eerste damesteam. Tevens zijn er diverse formele en informele overleggen met de regionale verenigingen en het Regionaal Talentcentrum (RTC).

De speelsters van Nering Bögel VC Weert zijn ook lid van de vereniging PrismaWorx VC Weert. Zij dragen een steentje bij aan de vereniging (breedtesport) door trainingen en clinics voor de jeugd te verzorgen, door wedstrijden van de jeugd te fluiten, door deel te nemen aan het jaarlijkse buitentoernooi van PrismaWorx VC Weert/VCB en door wedstrijden van teams van de vereniging te bezoeken.

SWT heeft de ontwikkeling van talent hoog in haar vaandel staan. Naast de trainingen met de selectie verzorgt de trainer van Nering Bögel VC Weert wekelijks twee aanvullende trainingen. Deze worden bezocht door talenten uit de regio van verenigingen als Stravoc, VC Ledub en Panningen. Op deze manier draagt SWT bij aan de ontwikkeling van regionaal talent. De speelsters die extra trainen worden hierdoor beter en nemen deze ervaring mee naar de eigen vereniging.

Topdivisie is voor SWT ook volleybal op hoog niveau. Het bestuur wil niet ten koste van alles in de Eredivisie spelen. Een voor het publiek herkenbaar team met regionale speelsters, veel aandacht voor (regionale)talentontwikkeling, een goede samenwerking met sponsoren en regionale verenigingen en een financieel gezonde en stabiele stichting met aantoonbaar risicomanagement is een absolute must.

Bestuur Stichting Weerter Topvolleybal
Roy Stroek
Rogier Stijnen